01 / 03
02 / 03
03 / 03

Servis klima uređaja

Klima Vam slabo hladi, osjetite neugodne mirise ili želite očistiti svoj uređaj od grilja i drugih bakterija? Brzo, profesionalno i povoljno vršimo servise i popravke svih vrsta klima uređaja.

Zašto servisirati i čistiti klima uređaj?
Većina korisnika klima uređaja misli kako klima uređaje ne treba čistiti i dezinficirati, već da je dovoljno samo redovito prati filtere, te nisu upoznati s opasnostima koje prijete od prljavih uređaja. Glavni uzrok loše kvalitete zraka u klimatiziranim prostorima je slabo, a ponekad i nikakvo čišćenje, odnosno održavanje klima uređaja. Princip rada klima uređaja je da topal zrak prelazi preo izmjenjivača u klima uređaju i tako se hladi, ali taj zrak je kontaminiran prljavštinom i mikroorganizmima. Najveći dio prljavštine i mikroorganizama zadržavaju se na filterima te ih je iz tog razloga potrebno redovito prati i dezinficirati. Uz to dolazi do kondenzacije vlage iz zraka, a kondenzat se slijeva niz lamele izmjenjivača u tavu odvoda kondenzata. Vlažne lamele izmjenjivača i tava pogodno su mjesto za razvoj bakterija, plijesni i gljivica.
Ukoliko se klima uređaj ne čisti redovno, klimi se smanjuje kapacitet i troši vise el. energije, te postaje leglo bakterija u prostoriji. Neočišćenom uređaju kompresor radi pod opterećenjem, te mu se smanjuje radni vijek zbog otežane cirkulacije zraka. Također prilikom servisa otklanjaju se i mogući tehnički problemi kod samih klima uređaja zbog kojih je uređaji lošije rade.

Za sve ostale informacije stojimo na raspolaganju, te nas s povjerenjem kontaktirajte!

O nama

Firma Balaković d.o.o. bavi se klimatizacijskim i rashladnim sustavima u industriji i domaćinstvu. Uz prodaju, montažu i servis klimatizacijskih uređaja, vršimo popravke, servise i montaže sve rashladne i ugostiteljske opreme (komore, agregati, laktofrizi, vitrine, ledomati, hladnjaci...). Navedene djelatnosti obavljamo stručno i kvalitetno, te uz iskusno i opremljeno osoblje...  >>>

Podaci

Balaković doo
Medulinska 20
31000 Osijek

T: 031 560 136
F: 031 560 547
M: 091 530 60 29
E: zvonimir.balakovic@gmail.com

OIB: 25886151381
IBAN: HR4724070001100335003

Kontakt